Gıda Güvenliği

Gıda Güvenliği Eğitimleri

Gıda güvenliği ile ilgili olarak tüketici talep ve beklentileri her gün artmaktadır. Bu da gıda güvenliği konusunda birçok standardın geliştirilmesine neden olmuştur. Standartların sayısındaki artış kuruluşlar için zorluk ve karışıklık anlamına gelmektedir. Bu karışıklıkları gidermek ve kuruluşların farklı tüketici beklentilerini ortak olarak sağlayabilecekleri bir standart oluşturmak amacıyla Gıda Güvenliği Standardları, tüm gıda güvenliği yönetim standartları harmonize edilerek oluşturulmuştur. 

Hangi kuruluşta, şehirde, ülkede çalışırsanız çalışın, hangi unvana sahip olursanız olun gıda sektörünün ortak dili olan “Gıda Güvenliği”ni öğrenmeliyiz.

Gıda Güvenliği Standardları tüm gıda endüstrisinde ortak olarak beklenen temel gerekliliklerin sağlanması, performansın sürdürülmesi ve sürekli iyileştirilmesini hedefler. İletişim, sistem yönetimi, gıda güvenliği risklerinin ön koşul programları ve HACCP planları ile yönetilmesi bu konuların başındadır.

YÖNEYLEM olarak, standardı uygulamaya yeni başlayanlardan profesyonellere kadar herkes için, Gıda Güvenliği’nin tüm etkilerini anlamaları, kendi kuruluşlarında etkin olarak uygulamaları ve yönetim sistemlerinin performansını sürekli iyileştirebilmeleri için bir dizi eğitim programı verilmektedir.

İlgilendiğiniz eğitimler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen Yıllık Eğitim Planlarını inceleyiniz. Bu eğitimler genel katılıma açık olarak düzenlendiği gibi kuruluşunuza özel olarak da düzenlenebilir.

Targets